Deja vu – obehagligt!

Obehaglig och konstig deja vu upplevelse

Har på senare tid råkat ut för två deja vu upplevelser som påverkat mig ganska rejält. Detta har fått mig att börja grubbla på vad deja vu är. Är det bara hjärnan som spökar eller ligger det något djupare bakom. Är det minnen från ett tidigare liv som kommer fram?

De flesta har säkert råkat ut för en eller flera deja vu upplevelser. Det verkar rätt vanligt. Även jag har drabbats tidigare, men inte på samma sätt. De här två gångerna har varit annorlunda och de har som sagt till och med fått mig att börja grubbla och söka information.

Och ja, eftersom jag sökt information så vet jag att deja vu egentligen stavas Déjà Vu. Men eftersom jag är lat kommer jag fortsätta skriva utan accenter.

Den första deja vu upplevelsen som skakade om mig kom i samband med att jag var på en husvisning. Jag hade precis parkerat bilen och gick mot huset när jag fick en känsla av igenkänning, som om jag hade befunnit mig på samma plats och gått mot huset förut. Detta trots att jag aldrig varit i närheten av det här huset tidigare. I samband med den här deja vu upplevelsen fick jag en obehagskänsla. Kanske därför jag blev så omskakad av den.

Även om det känns som ett högst paranormalt fenomen så är nog deja vu hjärnans påhitt. Forskarna verkar inte helt säkra på vad som orsakar fenomenet, men de har olika teorier. Alltifrån ångest till en massa andra mer komplicerade förklaringar. Om någon av er läsare har en trovärdig teori får ni gärna höra av er och berätta!

Läste en mycket obehaglig artikel häromdagen om en man som fastnat i deja vu upplevelser. Visste inte ens att det kunde hända! Enligt artikeln från 2015 hade han lidit av fenomenet sedan 2007. Hela åtta år alltså! Vilken mardröm.. Ska hålla lite koll och se om det kommer några nya rön om vad det här kan bero på och vad man kan göra åt det. Hoppas den stackars mannen får hjälp att komma ur sitt deja vu tillstånd.