Hur många tror på spöken?

Varmt välkommen till min blogg SpiritVision som handlar om andlighet och mystik. Jag tänkte bland annat skriva om spöken, oförklarliga fenomen, meditation och levande myter i denna blogg.

Om detta låter intressant hoppas jag att du kommer tillbaka till min sida för att läsa mer framöver. Min förhoppning är att bloggen även ska vara intressant för de som inte delar min tro på det övernaturliga.

I Sverige är vi mer andliga än man först kan tro. En undersökning från 2015 som Föreningen Vetenskap och Folkbildning genomförde visade att ungefär 37% av folket tror på övernaturliga händelser och att 16% tror på spöken. Något som förvånade mig med undersökningen var att det är en större andel av folket som tror på änglar än spöken, där är siffran 19%.

Om man tittar på könsskillnader i undersökningen så var det betydligt fler kvinnor som trodde på spöken, änglar och övernaturliga fenomen än män.

Jag är med andra ord inte alls ensam om mina känslor och tro på det paranormala. I själva verket är vi ganska andliga när det kommer omkring. Det är förmodligen också därför som tv-serien Det okända gjort sådan succé.

För er som inte vet vad det okända är så kommer här en kortfattad beskrivning:

I Det okända får vanliga människor hjälp av professionella medier med att hantera osaliga andar de har i sina hem och som de upplever som störande eller obehagliga.

Första gången jag såg Det okända tyckte jag det var lite skrämmande. Man blir lite tagen av allvaret och de osynliga krafter som kan finnas runt oss. Programmen blir också ofta väldigt känslosamma eftersom det ganska ofta visar sig att spöket är någon nära anhörig som bara vill väl.

Det okända leddes först av Malin Berghagen, men numer är Caroline Giertz programledare och det har hon varit i många år. Om du tycker Caroline är bra så kan du följa hennes blogg som hon uppdaterar då och då. Den handlar om massor av olika saker, från vardag till existentiella tankar.

Ett av programmets mest kända medium är Terry Evans som du säkert hört talas om ifall du är intresserad av paranormala fenomen. Men mer om honom och Det okända lär det bli i bloggen framöver.

Nu ska jag meditera en stund.