Program om paranormala fenomen

mystikDet finns många program på temat paranormala fenomen. Det okända är det program som jag själv sett mest av. Jag minns tydligt när jag såg programmet första gången, jag blev helt fast och körde ett litet minimaraton med flera program i sträck. Det var både fascinerande och skrämmande på samma gång att höra om människors kontakt med andevärlden.

Uppe i menyn så hittar du tips på andra radio och tv-program på samma tema. Där har jag också tipsat om ett radioprogram där man berättar om fuskande medier. I det program jag hörde handlade det om ett medium känt från tv som under en seans fuskade genom att använda någon typ av självlysande lera. Med leran skapade han sen en illusion av en självlysande hand som han lurade publiken att tro att andarna låg bakom. Senare framkom det att han hade fuskat även vid ett par andra tillfällen.

I programmet berättar man också kortfattat om andra medier som lurat människor och stämts i domstol. Det verkar med andra ord vara en inte helt oproblematisk bransch och det gäller precis som alltid att se upp med oseriösa människor.

Två andra oseriösa medier jag läst om lurade av sina kunder stora summor pengar på diverse sätt. Hot är ett sätt, att det kommer gå illa om man inte gör på det sätt som mediumet föreslår. Att kräva kunden på pengar för att ordna med magiska saker är en annan, exempelvis inköp av magiskt vatten och så vidare så att mediumet kan hjälpa kunden med det denne vill ha hjälp med. Detta är bara några varningstecken jag hittat när jag läst om oseriösa spådamer och medium, det finns säkert flera.

Jag tycker det är svårt att bestämma mig om jag tror på dessa saker eller inte. Jag hade en gång en mycket personlig upplevelse där ett medium berättade saker för mig utan att jag bett om det. Sedan dess vet jag verkligen inte vad jag ska tro eller inte, men jag lutar åt att vissa människor nog har gåvan att se och uppleva sådant som andra människor inte gör.

Tyvärr känner jag att det blir lite för privat att dela med mig av min egna upplevelse, så jag behåller den för mig själv. Men om du har en berättelse du vill dela med dig av så är du väldigt välkommen att skriva till mig.